سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرباز ولایت

نظر
آیا وزیر صنعت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، جز خودروسازان به هیچ صنعت دیگری حساس نیستند که صدها میلیارد تومان را به خودروسازان اختصاص می‌دهند؟



سایت عصر ایران از سایت‌های حامی دولت با درج این مطلب نوشت: وزیر صنعت و تجارت که گویا قصد دارد برای حمایت از خودروسازان سنگ تمام بگذارد، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور را با خود به ایران‌خودرو برد و آنجا بریدند و دوختند و تصمیم گرفتند میلیاردها تومان از یارانه تولید کشور را به خودروسازان بدهند! انگار حالا که مردم خودرو نمی‌خرند، این دولت است که باید دست در جیب مردم کند و پول‌شان را به خودروسازان بدهد تا خدای ناکرده اخم به چهره خودروسازان عزیزتر از جان نیاید!


نویسنده می‌پرسد: آقای نعمت‌زاده «وزیر صنعت و معدن و تجارت» است یا وکیل ویژه چند خودروساز در هیئت دولت؟ به راستی چرا ایشان این همه سنگ خودروسازان را به سینه می‌زند؟ آیا واقعا این همه که برای چند خودروساز تلاش می‌کند، برای سایر صنایع که بسیاری‌شان شریف و زحمتکش و نیازمند حمایت هستند هم وقت و انرژی می‌گذارد؟

آیا برای کل بخش معدن، اندازه این چند خودروساز که ملت را به ستوه آورده‌اند، کار می‌کند؟ آیا ایشان وزیر تولیدکنندگان است یا به واسطه این که وزیر تجارت نیز هست، موظف به حفظ حقوق مصرف‌کنندگان نیز هست؟ آیا ایشان روی سایر صنایع و بخش معدن یا تجارت هم این‌قدر حساس است که رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را با خود همراه سازد و برایشان پول‌های چندصد میلیارد تومانی بگیرد؟! وزیر، کار دیگری جز خدمت‌رسانی ویژه به خودروسازان ندارد؟!


عصر ایران می‌افزاید: چند روز قبل محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفته بود که 200 میلیارد تومان یارانه به بخش صنعت داده خواهد شد و اینک مشخص شده که آقایان تصمیم گرفته‌اند بخش مهمی از این 200 میلیارد تومان را به خودروسازان بدهند، گو این‌که از نظر آنها، فقط خودروسازان کار صنعتی می‌کنند و بقیه صنایع کشور فرزندان ناتنی هستند! تازه ماجرای این حاتم‌بخشی به اینجا ختم نشده و قرار گذاشته‌اند از 700 میلیارد تومان تسهیلات بانکی، 140 میلیارد تومانش را نیز به صنعت خودروسازی اختصاص دهند. نوبخت در این باره گفته است: «این منابع مالی در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار می‌گیرد تا در مهرماه سال جاری به «خودروسازان» پرداخت شود.»


این در حالی است که صنایع و معادن کشور که بالغ بر صدها رشته هستند، با مشکلات مالی متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند و بسیاری از آنها برای رهایی از شکست و استمرار تولید، نیازمند تسهیلات بانکی هستند ولی آقایان گویا فقط خودروسازان را می‌بینند و گوششان را به استغاثه سایرین بسته‌اند.


ارائه وام‌های جدید به خودروسازان در حالی تصویب شده که آنها وام‌های قبلی را بازپرداخت نکرده‌اند و در زمره بزرگترین بدهکاران سیستم بانکی کشورند. عدم توانایی خودروسازان در بازپرداخت تسهیلات، باعث بدهکار شدن مضاعف‌شان می‌شود و ناگزیر از افزایش قیمت خودرو می‌شوند به طوری که یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس سال گذشته به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گفت که بدهی بانکی خودروسازان باعث افزایش8 تا 13 درصدی قیمت خودروهای تولیدی شده است.


وانگهی چگونه سیستم بانکی، به بدهکاران خود بی‌آن‌که دورنمایی برای بازپرداخت داشته باشند، مجددا وام می‌دهد؟! اگر نام این، رانت‌خواری نیست پس چیست؟ حتی اگر نوبخت و نعمت‌زاده نام این رانت را حمایت از تولید بگذارند.
عصر ایران تاکید کرد: افرادی مانند نعمت‌زاده و نوبخت با کارهای این‌چنینی بزرگترین ضربه را به حیثیت دولت وارد می‌کنند. به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور در کنار مدیریت امور بین‌المللی، نیم نگاهی هم باید به اطرافیان داشته باشد و مهارشان کند وگرنه همین‌ها دولت را به زمین خواهند زد؛ بی‌هیچ تعارفی.